søndag 8. november 2009

Grillfest og Visdomsord

En kjapp liten oppdatering fra Firenze. Etter å ha tilbrakt forrige helg i Norge har vi denne helgen slappet av i Firenze. Det vil si, i går tok vi turen ut av Firenze til et landsted i Pistoia. En av mine medstudenter arrangerte grillfest. Med en argentiner til å traktere grillen, og en ire (som ikke har stort gjort annet enn å grille siden han forlot bleiestadiet) til å forberede maten ble det en super grillfest. I dag har vi slappet godt av, deilig med en dag helt fri!

Vi kan nå melde om at svineinfluensatiltakene har kommet til Firenze også. Biskopen i den Episkopale kirken har kommet med et par liturgiske endringer. For det første må man nå bukke i stedet for å håndhilse når man ønsker hverandre "Guds fred", og for det andre så er det nå valgfritt om man vil ha vin til nattverden eller ikke. Her nede må man nemlig enten drikke av samme kalken som alle andre eller dyppe. Vi synes kanskje at det ville vært et bedre tiltak å be alle om å dyppe brødet i stedet for å drikke av kalken, men det synes altså ikke biskopen. Så i dag har vi hatt nattverd bestående av bare brød, men presten kunne forsikre oss om at det var gyldig likevel:)

Ellers så er det kanskje mange av dere som har ventet på flere visdomsord fra COOPs tørkepapir, og her kommer november-sitatet: "Se accendi una lanterna per un altro anche la tua strada ne sarà illuminata" som altså betyr noe slikt som "Dersom du tenner et lys for en annen, så vil det lyse opp også din vei". Det er jo noe for en hver å ta med seg inn i en ny uke!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar