søndag 6. juni 2010

Tour de Lago di Bilancino

I dag har familien (Næss) Torstensen vært på sykkeltur, og målet for dagens utflukt var Lago di Bilancino. Dette er en innsjø som ligger et stykke nord for Firenze, og er den nærmeste vannkilden vi har identifisert hvor det er mulig å få seg en dukkert. Kjersti er nemlig litt kresen på vannkvalitet, så hun har ikke lyst å bade sammen med rottene som holder til i elva/bekken Mugnone som renner bare noen meter fra leiligheten vår.

Gode forberedelser er nøkkelen til suksess, og her er undertegnede i full gang med å finne beste rute til innsjøen. I følge google maps så ligger Lago di Bilancino knappe 30 km fra Firenze. Dette høres kanskje ikke ut som en særlig lang tur for et par topptrente ungdommer, men når man legger til at man på veien må over et par ”fjelltopper” med rundt 700-800 meter total stigning, så blir det faktisk ganske slitsomt.

Men vi kom oss vel frem og fikk tatt oss en dukkert. Etter å ha syklet drøye 2 timer i strålende sol og nesten 30 grader så kan jeg love dere at det var herlig. Her skulle vi selvfølgelig hatt et bilde som viser hvor fantastisk flott Lago di Bilancino er, men det glemte vi altså å ta. Er kanskje et tegn på at den ikke akkurat var spektakulær, men er likevel sikker på at vi kommer til å bli bedre kjente med denne innsjøen på sensommeren når vi kommer tilbake til Firenze og det er godt over 30 grader i byen.

Etter en kjapp lunsj og et kjapt bad bar turen hjemover igjen. Det var som nevnt varmt, og her ser dere min kjære nyte en iskald Coca-Cola etter at vi hadde stoppet i en liten landsby for å bunkre opp med vann før siste kraftige stigning på veien hjem.

Etter å ha syklet oppover og oppover, og enda litt mer oppover kom vi endelig til toppen. Det var en nydelig følelse å sette utfor bakkene hjem til Firenze. Her ser dere meg med Firenze i bakgrunnen. Nå slapper vi godt av - kona er helt mør i hele kroppen!

1 kommentar:

  1. Hva med noen bilder av deg i sykkelshortsen, Asgeir?? Har du ingen fine? Tror det finnes et der ute om dere trenger!!

    SvarSlett