søndag 10. oktober 2010

Høst i Toscana

Denne helgen har vi kost oss skikkelig i Firenze. I går hadde vi en strålende sykkeltur i Chianti, et veldig fint område rett sør for Firenze. I strålende sol kunne vi nyte utsikten over grønnkledde åser, se slitne vindrueplukkere slappe av i skyggen, og tyne siste saften ut av utslitte lår opp de bratte åssidene. Etter endt tur kunne vi stolt oppsummere: lengde 40 km, total stigning 800 m. Ett klokt mattehode (min mann) har funnet ut at dette er 2% stigning jevnt over. Vi er fornøyde. Dessverre ble det ingen bilder på turen, for vi glemte kameraet. Synd, men sant.

Idag har vi vært litt turister i egen by. Først dro vi til en liten koselig landsby, Settignano. Som seg hør og bør her i Italia tok vi en kaffe på piazza'n. Og som seg hør og bør i oktober, kunne denne nytes i t-skjorta!
Etterpå sjekket vi ut huset der søskna til Asgeir med familie skal bo når de kommer. Det så lovende ut. Med et kloster som nærmeste nabo må vel det bli bra!
Vi endte til slutt opp på Michelangelo plassen. Her kan man nyte en fantastisk utsikt over Firenze. En vakker by synes iallefall vi.
Kombinert med mye god mat har dette vært en strålende helg!

1 kommentar:

  1. Hørtes veldig deilig ut. Vi har også koset oss i høstferien, men nå er hverdagen tilbake. Greit, det også. Gratulerer så mye med leilighet da, den så jo flott ut. Vi gleder oss til å komme på besøk. Men nå er vi jo litt opptatt av å komme oss til Firenze også, før dere setter kursen hjemover. Hvordan er planene for våren?? Vi vil gjerne ha noen hint om når det evt. kunne passe med et besøk..... Klem Stine og gutta

    SvarSlett