tirsdag 1. september 2009

Cinque Terre

Torsdag i forrige uke var vi klare for nok en helgetur til havet - denne gangen vestkysten. Riomaggiore var målet - en liten landsby som ligger i det UNESCO beskyttede Cinque Terre området. 5 landsbyer som ligger i en fjellskråning ved kysten, linket sammen av fine turstier og tog. Det tar ca 5 timer å gå fra den ene ende til den andre. Et utrolig fint område. Landsbyen vi bodde i lå i en skikkelig bratt skråning med hus malt i alle regnbuens farger liggende tett i tett. Så tett og så bratt at jeg tror de alle lente seg litt mot hverandre - så om et hus faller sammen så ser det ikke bra ut for resten. Torsdagen ble tilbrakt på stranda i Riomaggiore - deilig med nok et sjøbad.
På fredagen tok vi i bruk apostlenes hester og svettet oss opp og fram på stien til Manarola og videre til Corniglia, hvor vi måtte opp 382 trapper før vi kom opp til byen. To fine byer med masse sjarm. På vei tilbake fant vi oss noen klipper nesten for oss selv og nøt et avkjølende bad i krystallklart vann.
Lørdag var det tid for Monterosso al Mare og Vernazza, og tid for å ta i bruk et nytt fremkomstmiddel: tog. Monterosso med sine mange strender var litt oversvømt med turister, mens Vernazza var full av sjarm. Turen mellom Vernazza og Corniglia foregikk igjen på apostlenes hester. I stekende sol svettet vi oss opp og ned og opp igjen. Vel tilbake i Riomaggiore etter en liten togtur var det igjen tid for å avkjøle legemet.
Altså: med fantastisk utsikt til havet, de sjarmerende landsbyene og de grønne fjellsidene der det gjøres et tappert forsøk på å dyrke vindruer og andre grønnsaker, har vi sneglet oss rundt i Cinque Terre. Bare avbrutt av et bad i ny og ne - viktig å holde kroppstemperaturen i balanse. Hit vil vi tilbake!

På hjemturen tok vi en kjapp tur innom det skjeve tårnet i Pisa - så har vi sett det også. Må vel si at det var skuffende rett...








2 kommentarer:

  1. Glad for å se at dere har det bra. Skal vi ta med vater og verktøy til å rette opp det tårnet med, eller holder det med et tau og Saaben? Vi er også glade for at dere etablerer base-camp og kartlegger de beste stedene å besøke.. Vi vil også se Cinque Terre! Ser spennende ut, dere er heldige. Ellers var vi på hytta i helga og fikk med oss regn, blåst, sol, familie og plommesyltetøy. Beste hilsen M og G i O

    SvarSlett
  2. Høres ut som livet i Italia er helt fantastisk ut og det er veldig bra! HAr bare en liten innvending på denne bloggen. Enten må asgeir begynne å ta bilder av fruen, eller så må fruen begynne å legge ut bilder av seg selv:)

    SvarSlett